Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Postadresse: Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal
Besøksadresse: Fylkeshuset, Ragnvald Blakstad, 4838 Arendal
Kontaktperson:
Badboy: Steroid
Produksjonsliste
Program

Badboy: Steroid

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp?

Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok Badboy: steroid (2014) baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider. Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.

Gjennom spesialskrevet hiphop-musikk av de populære artistene Erik og Kriss, filmintervjuer, fotokunst og lyddesign, og høytlesning av forfatteren selv, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Badboy: Steroid er en spenningsroman om 17 år gamle Casper. Han mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen.

Så dukker Liam opp med middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv. Han bestemmer seg for å bli en badboy. Snart vikles Casper inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.

Elevene får mulighet til å laste ned en gratis versjon av halve boken rett på mobilen, og det er satt av tid til spørsmål og svar. Det vises også oversikt over hvor elevene kan få hjelp og svar på spørsmål knyttet til kroppspress, spiseforstyrrelser og doping.

Med utgangspunkt i romanen har Annette Münch  isamarbeid med de populære rapperne Erik og Kriss laget en multimedia-produksjon som passer  både på ungdomsskolen og VGS, med fokus på kroppspress og anabole steroider. Hva gjør at noen velger å ty til medikamenter for å få drømmekroppen?

Produksjonen er en kombinasjon av høytlesing av forfatteren i kombinasjon med lydeffekter og svart-hvitt-bilder, fire fengende musikkvideoer, intervjuer med gutter som bruker steroider (på film) og intervju med ansatt i Antidopoing Norge. I tillegg får alle elevene mulighet til å laste ned halve boken rett på mobilen via en gratis SMS-tjeneste.

Læreplanmål

Læreplanmål for vgs

Norsk: Vg1 studieforb./Vg2 yrkesfag: Lese et representativt utvalg samtidstekster, skjønnlitteratur og sakprosa, på bokmål og nynorsk og i oversettelse fra samisk, og reflektere over innhold, form og formål.

Vg3 studieforb./påbygg: Lese et utvalg samtidstekster på bokmål og nynorsk og drøfte hvordan disse tekstene språklig og tematisk forholder seg til vår tid.

Naturfag: Ernæring og helse Vg1 og 2: Drøfte spørsmål knyttet til slanking, spiseforstyrrelser og trening, og til hvordan livsstil påvirker helsen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Annette Münch
  • Idé/opplegg: Annette Münch -“Badboy: Steroid” er produsert med støtte fra Antidoping Norge, Norsk Forfattersentrum/Litteraturbruket, Den Kulturelle Skolesekken Akershus, Den Kulturelle Skolesekken Buskerud og Cappelen Damm.

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch (f. 1981 i Oslo) er redaktør, journalist og ungdomsbokforfatter.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Annette Münch
Foto: Cappelen Damm forlag
Badboy
Foto: Cappelen Damm

Video/Lyd

Litteratur
Trinn: VG1 - VG3
Læreplanmål for vgs
Turnéplan: Badboy: Steroid
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marit Fidje
marit@aabk.no
Tel: 37 01 76 88
Programlengde
45-60
Maks publikumsantall
400
Arena / rom
På skoler eller på kulturhus, kinoer e.l
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad
Forfatteren oppfordrer til samarbeid med skolens helsesøster i forbindelse med besøket og eventuelt etterarbeid.
Tips: Gjør gjerne avtale med helsesøster som kan komme til klassen(e) og snakke videre om tematikken i etterkant av forfatterbesøket! Noen helsesøstre ønsker også å få være med under foredraget, det er naturligvis helt ok
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling