Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Postadresse: Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal
Besøksadresse: Fylkeshuset, Ragnvald Blakstad, 4838 Arendal
Kontaktperson:
Kunst! på Bomuldsfabriken Kunsthall
Produksjonsliste
Program

Kunst! på Bomuldsfabriken Kunsthall

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Utstillingene på Bomuldsfabriken Kunsthall har samtidskunsten som hovedsatsingsområde. De ønsker å skape, formidle og gi opplevelse. Institusjonen er en møteplass hvor publikum kan få oppleve det beste og mest aktuelle som skjer i samtidskunsten. I tillegg til mer tradisjonelle utstillingsprosjekter og temautstillinger, produseres utstillinger som bevisst leker med genre og konvensjoner. Dette er arbeidskrevende prosjekt der ideen, samarbeidet med kunstnerne og presentasjonen er avgjørende for resultatet. Dette skaper rom for å inkludere eldre billedkunst og eldre kunsthåndverk, men også objekter som ikke tradisjonelt er definert som kunst, men som får nytt innhold ved å bli satt inn i en kunstkontekst. (fra Bomuldsfabrikens hjemmeside)

Programmet dette skoleåret har fokus på 1.-4. trinn med omvisning i utstillingen og verksted hvor elevene får utforske selv ting de har opplevd og blitt presentert for gjennom kunsten.

Det er to ulike kunstnere som presenteres i løpet av vårsemesteret; Signe Solberg og Regien Cox.

Signe Løvland Solberg (f. 1985) fra Froland arbeider med skulpturer, installasjoner og stedsspesifikk kunst. Utstillingen på Bomuldsfabriken er hennes første separatutstilling i hjemfylket. Solberg er interessert i hvilken opplevelse og reaksjon en skulptur vekker hos betrakteren. Gjennom abstrakte former i varierende størrelser arbeider hun med problemstillinger rundt det monumentale. Arbeidene spenner fra et minimalistisk til et konstruktivistisk uttrykk der nærheten til materialet (ofte stål) og hele prosessen fra idé til utførelse og konstruksjon spiller en sentral rolle.

Regien Cox er billedkunstner/tekstilkunstner og arbeider med romlige installasjoner. I dette prosjektet jobber hun med minnebilder, garasjeporten som lerret for fortelling. Garasjeportskulpturene er bearbeidet med forskjellige teknikker og står fritt i rommet, med mulighet for å bli sett fra flere sider. Fra å være en garasjeport i en garasje har den nå mistet sin verdi som en port som lukker et fysisk rom, men den har blitt gitt mulighet til å åpne for et annet rom. Dette er minnerommet; et rom der både utsiden og innsiden, forsiden og baksiden er synlige.

For å finne mer om regien Cox besøk hennes nettside: www.regiencox.com

Tilbudet består av omvisning i utstillingen med formidler. Halve tiden brukes på verkstedet der klassen introduseres til temaet i form av praktiske øvelser. På det tilhørende verkstedet til utstillingen Signe Solberg blir det fokus på produksjon av moduler og sammensetting av disse til større abstrakte elementer. Til utstillingen Regien Cox vil det bli lagt vekt på broderiets muligheter som kunstnerisk uttrykk i kombinasjon med en romlig installasjon.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Signe Solberg (Uke 36-37) og Regien Cox (uke 45-46)
  • Produsent: Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal
  • Idé/opplegg: Harald Solberg, Bomuldsfabriken Kunsthall

Multimedia og vedlegg

Bilder

signe solberg farge 1.jpg
Foto: privat foto
Signe Solberg farge 2.jpg
Foto: privat foto
Signe Solberg
Foto: foto Guri Dahl
Garasjeport-skulptur Selvportrett ugust 2016 #14 (002).JPG
Foto: privat foto
Visuell kunst
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Harald Solberg, Bomuldsfabriken, e-post: haraldsolberg@me.comJanina Scharnick, Bomuldsfabriken, e-post: janina.scharnick@arendal.kommune.no
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling,Anne Mari Graver, rådgiver for visuell kunst,tlf. 37017681, e-post: annemari(at)aabk.no
Kontaktperson utøver
Harald Solberg, Bomuldsfabriken, 48865420, e-post: haraldsolberg@me.comJanina Scharnick, Bomuldsfabriken, 37013060, e-post: janina.scharnick@arendal.kommune.no
Pressekontakt
Harald Solberg Bomuldsfabriken.
e-post: haraldsolberg@me.com
Programlengde
2 x 45 min.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Bomuldsfabriken Kunsthall, Langsæ i Arendal
Er workshop
Ja
Litteratur
Gjennomgå produksjonsomtalen,
kunstnerens nettsider og
Bomuldsfabrikens web-side om utstillingen før besøket.
Merknad
GAVEPAKKA Høsten 2017

Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Produsent:
Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal