Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Postadresse: Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal
Besøksadresse: Fylkeshuset, Ragnvald Blakstad, 4838 Arendal
Den lille prinsen (Kilden teater)
Produksjonsliste
Program

Den lille prinsen (Kilden teater)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

«En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet.»

På en liten planet langt ute i verdensrommet bor en liten prins. Noen mener at planeten hans kanskje heter asteroide B612. Men navn, bokstaver og nummer er slik som de voksne tenker på. Det vesentlige er at planeten ikke er stort større enn et hus, at den har tre vulkaner (hvorav den ene er sluknet, men det er aldri godt å vite) og at man ved bare å flytte stolen sin noen meter, kan se solnedgangen igjen og igjen. En gang så vår lille prins solnedgangen hele fire-og-førti ganger på en dag. Eller var det på fire-og-førti dager? Dagene er så annerledes på asteroide B612, så det er ikke godt å vite.

På asteroiden sin føler den lille prinsen seg nokså ensom, og bestemmer seg en dag for å reise ut i verdensrommet med en flokk trekkfugler. Men det skal snart vise seg at det kan være vanskelig å finne en venn blant selvopptatte voksne som kun er opptatt av «viktige ting». På denne rundreisen oppdager den lille prinsen etter hvert et dypt savn etter den han er aller mest glad i: Blomsten på sin egen planet.

Den Lille Prinsen ble skrevet under andre verdenskrig av den franske piloten, forfatteren og illustratøren Antoine de Saint-Exupéry. Den har siden utgivelsen i 1943 blitt oversatt til 300 språk og dialekter, er solgt i over 140 millioner eksemplarer, og har blitt kåret til beste franske bok fra det tjuende århundre. Den Lille Prinsen inviterer barna inn i et magisk univers, hvor lek møter refleksjon rundt noen av de temaene som opptar barna mest: Vennskap, glede, tap, savn - og hva det vil si å bli voksen.

Lærerveiledning

Undervisningsmateriell

Undervisningsressursene til «Den lille prinsen» er delt i to ulike sett. En del er tilpasset 1. til 4. trinn (med egne kommentarer tilpasset inndelingen 1. til 2. trinn og 3. til 4. trinn i enkelte oppgaver). Den andre delen er tilpasset 5.-7. trinn. Oppgavene tar først og fremst utgangpunkt i læreplanen for norsk-faget. Det ligger i den lille prinsens ånd at lek og fantasi er viktig, det vil også prege undervisningsmateriellet.

Oppgavene er ikke lagt opp i en bestemt rekkefølge, og det er ikke tenkt at alle oppgavene blir tatt i bruk.

Før dere ser teaterstykket, kan det være lurt å fortelle elevene litt om handlingen i boka, uten å avsløre for mye.

Last ned:

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
 • Kunstnere/grupper: Kilden teater
 • Produsent: Kilden teater
 • Idé/opplegg: Kilden teater

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

 • Kilden teater
 • Lars Emil Nielsen (skuespiller)
 • Ulrik Waarli Grimstad (skuespiller)
 • Marius C. Karlsrud (skuespiller)
 • Vitor Mendes (tekniker)
 • Magne Strand (Turneansvarlig)

Multimedia og vedlegg

Bilder

DenLillePrinsen_illustrasjon1.jpg
Scenekunst
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Fagkonsulent Tonje Eikrem Jacobsen
mobil: 473 81 761
e-post: tonje@aabk.no
Kontaktperson utøver
Magne Strand tlf.90677258

Programlengde
45
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
skolens gymsal
Maks antall fremføringer per dag
2
Bærehjelp
4 voksne bærehjelp (alternativt 6 elever fra det største trinnet) er nødvendig ved innlast (ca.30 min)    4 voksne bærehjelp (alternativt 6 elever fra det største trinnet) er nødvendig ved utlast (ca.1 time fra ca 15.min etter siste forestilling).  
Oppriggingstid
90 min.
Nedriggingstid
60 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
På skoler og lignende. Forestillingen egner seg for spilling i lokaler som .eks gymsal, aulaer, etc.
Strøm
x16 A. Hvis det for eksempel skulle være en skole som ikke har nok strøm i lokalet ordner vi det med skjøteledning eller fordeler strømbehovet over flere stikk.
Sitteplasser
100
Merknad om publikumsplassering
Publikum sitter i sceneområdet
Scenebredde i meter
9
Scenehøyde i meter
4
Scenedybde i meter
9
Må blendes
Ja
Merknad for spillested
Ringeklokken må skrues av under forestillingene. Veldig fint hvis det er kaffe, te og vann til 5 personer.
Merknad
​​​​​Turnébil (1stk) må kunne kjøres frem til innlasten, og kunne stå der under hele inn- og utlast. Alle hindringer må være fjernet. Husk å måke snø ved snøfall. Husk å innhente parkeringstillatelse dersom det er nødvendig. Ytterligere 1 bil til skuespillerne (trenger ikke kjøre helt frem). 
Tekst til ukeplan
Velkommen til forestillingen «Den lille prinsen».
Forestillingen er basert på en bok med det samme navnet som ble skrevet under andre verdenskrig av den franske piloten, forfatteren og illustratøren Antoine de Saint-Exupéry. Denne boka har altså kanskje dine foreldre eller besteforeldre også lest da de var barn?

I boka – og i forestillingen – møter vi en prins som kommer fra en liten planet langt ute i verdensrommet. Planeten hans er ikke stort større enn et hus, den har tre vulkaner og prinsen kan se mange soloppganger hver dag på planeten sin. En gang så vår lille prins solnedgangen hele førtifire ganger på en dag. Men på asteroiden sin føler den lille prinsen seg nokså ensom, og en dag bestemmer han seg for å reise ut i verdensrommet med en flokk trekkfugler.

På turen møter han mange selvopptatte voksne som kun er opptatt av «viktige ting», og snart blir den lille prinsen ensom. På reisen oppdager han etter hvert at han savner den han er aller mest glad i: blomsten på sin egen planet. Prinsen møter en pilot som har krasjlandet i ørkenen, han møter en rev og han møter mange voksne.

​​​​​​​Og nå gleder den lille prinsen seg til å møte deg!
Arrangører
Arrangert av:
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Produsent:
Kilden teater
Medvirkende
 • Lars Emil Nielsen (skuespiller)
 • Ulrik Waarli Grimstad (skuespiller)
 • Marius C. Karlsrud (skuespiller)
 • Vitor Mendes (tekniker)
 • Magne Strand (Turneansvarlig)