Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Postadresse: Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal
Besøksadresse: Fylkeshuset, Ragnvald Blakstad, 4838 Arendal
"Dialog" på Bomuldsfabriken Kunsthall. Ønskelista ...
Produksjonsliste
Program

"Dialog" på Bomuldsfabriken Kunsthall. Ønskelista og Kulturmenyen vår 2019

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Bomuldsfabriken Kunsthall inviterer til utstillingen DIALOG med fotografier/installasjoner av Katinka Goldberg og malerier/tegninger av Stig Lundgren. Utstillingen spiller på spenningen mellom nærhet og avstand i relasjoner; både i mellommenneskelige forhold, men også relasjoner i og mellom visuelle uttrykk.

Goldberg er en svensk kamerabasert kunstner som har arbeidet i Norge siden 2008. Hun utforsker det fotografiske mediets egenskaper som både virkelighet og fiksjon. I tillegg arbeider hun med vann og speilinger av fotografier i vannoverflaten, gulvprojeksjoner og lysbokser i stort format med motiver som ligger i skjæringspunktet mellom det groteske og det vakre. Utstillingen er en dialog med den svenske maleren Stig Lundgren, som også var hennes stefar. Lundgren har med sin lekenhet, ekspressivitet og råhet inspirert hele hennes kunstnerskap. På tross av at Lundgren gikk bort i 2003 har han vært en stor hjelp i hennes prosjekter. I utstillingen vises deres verk sammen for første gang. Tematisk bindes utstillingen sammen i og med at begge kunstnerne tar utgangspunkt i den konkrete ytre virkeligheten for å visualisere en abstrakt indre virkelighet.

Utstillingene på Bomuldsfabriken Kunsthall har samtidskunsten som hovedsatsingsområde. De ønsker å skape, formidle og gi opplevelse. Institusjonen er en møteplass hvor publikum kan få oppleve det beste og mest aktuelle som skjer i samtidskunsten. I tillegg til mer tradisjonelle utstillingsprosjekter og temautstillinger, produseres utstillinger som bevisst leker med genre og konvensjoner. Dette er arbeidskrevende prosjekt der ideen, samarbeidet med kunstnerne og presentasjonen er avgjørende for resultatet. Dette skaper rom for å inkludere eldre billedkunst og eldre kunsthåndverk, men også objekter som ikke tradisjonelt er definert som kunst, men som får nytt innhold ved å bli satt inn i en kunstkontekst. (Fra Bomuldsfabrikens hjemmeside)

Programmet dette skoleåret har fokus på 8.-10. trinn og videregående skole med omvisning i utstillingen og verksted hvor elevene får utforske ting de har opplevd og blitt presentert for gjennom kunsten.

Tilbudet består av omvisning i utstillingen med formidler. Skolene kan velge mellom to varianter, en med kun omvisning i utstillingen, og en lengre variant hvor omvisningen etterfølges av et besøk på verkstedet. På verkstedet introduseres elevene til utstillingstemaet i form av praktiske øvelser.

Dersom alternativ 2 velges: På verkstedet vil elevene få i oppgave å tematisere begreper som dialog og relasjon gjennom ulike teknikker og uttrykksformer som collage og maleri eller rollespill. Vi ønsker å skape et rom for refleksjon og undring hos elevene, der det ikke er svar og prestasjon som teller, men utforskingen av det å være et menneske.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Katinka Goldberg (fotografier og installasjoner) og Stig Lundgren (malerier og tegninger)
  • Produsent: Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal
  • Idé/opplegg: Harald Solberg, Bomuldsfabriken Kunsthall

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fotocollage "Ögat" (2015) og "Munnen" (2017)
Foto: Katinka Goldberg
Utsnitt av "Katinka"(oljepastell på papir)
Foto: Stig Lundgren
Visuell kunst
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, fagkonsulent visuell kunst Anne Mari Graver, tlf. 37017681, e-post: annemari@aabk.no
Kontaktperson utøver
Janina Scharnick, Bomuldsfabriken, 37013060, e-post: janina.scharnick@arendal.kommune.noHarald Solberg, Bomuldsfabriken, 48865420, e-post: haraldsolberg@me.com
Programlengde
Alt. 1: 45 min. omvisning. Alt. 2: 2 x 45 min. omvisning og verksted
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Bomuldsfabriken Kunsthall, Langsæ i Arendal
Er workshop
Ja
Maks antall fremføringer per dag
3
Litteratur
Gjennomgå produksjonsomtalen, kunstnernes nettsider og Bomuldsfabrikens nettsider om utstillingen før besøket.
Merknad
NB-Skolene må selv bekoste transport til/fra Bomuldsfabriken

Angi ved søknad om det ønskes alternativ 1; omvisning (45 min) eller 2; omvisning m/workshop (2x45 min)
Ønskelista trinn 8.-10. våren 2019
Kulturmenyen vgs 1-3. våren 2019
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
Produsent:
Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal
Medvirkende
  • Janina Scharnick (kontaktperson Bomuldsfabriken)