topper Til aabk.no Hjem

DKS-turnéer uke 11 i Aust-Agder

Tre nye turnéer starter opp i uke 11:

Svartedauen
Videregående skoler i Aust-Agder får besøk av regissør- og manusforfatterne Ole Bernt Tellefsen og Kristian Landmark som vi vise filmen Svartedauen. Regissørene tar utgangspunkt i filmen med samme tittel fra 2017. Alle opptak er gjort på Agder i 2015 og 2016, og man stiller også spørsmål om hvilke effekter den dramatiske pandemien fikk i etterkant. Filmen egner seg for videregående skole, Vg1-Vg3.
Les mer om filmen her:
 

Hva er en dokumentarfilm?
Tirsdag og onsdag får skoler i Arendal besøk av dokumentarist Torgeir Kalvehagen. I løpet av en dobbelttime vil han vise hvordan han utvikler dokumentarfilmer for og med barn. Turnèen er rettet mot barn fra 5.-7.trinn.
Les mer om tilbudet her:


Kor får du idéane frå?
Forfatter Atle Hansen har ofte fått spørsmål om hvordan han kommer på noe å skrive om, og hvor han får idéene fra. I dette DKS-tilbudet bruker han utdrag fra bøkene Den svarte oksen, Flukt, Svartedalen og Heksa, for å gi svar på spørsmålet. Egner seg for barn 5.-7. trinn.
Les mer om forfatterbesøket her:


Ellers fortsetter turnéene Fra idé til film på en-to tre, Visuelle fortellinger og Baluba Runa på grunnskoler rundt i fylket vårt.

 

Svartedauen

Svartedauen