topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 36

Heidi Arild @ Aust-Agder // 31.08.18

Høsten er for alvor i gang, og denne fra 4. september sparker vi i gang den nye satsingen KulturCrew! Ellers står uka i håndverkenes og kunstens tegn, med turnéstart for "Smed for en dag", "Kystkultur og båtbygging" og "En studie i stål".

KulturCrew er en ny modell for å jobbe med elevverter i skolene. Deltakerne kan være fra mellomtrinnet og ungdomstrinnet. Denne uka blir det samlinger i Birkenes, Grimstad, Tvedestrand og Arendal. Les mer under eget punkt i venstremenyen på forsida, og i oversikten for grunnskole-produksjoner.

Kystkultur og båtbygging er et samarbeidsprosjekt mellom DKS, Risør kystkultursenter og båtbyggerne på Moen i Risør. Elever på mellomtrinnet fra sju skoler i østfylket besøker Moen båtbyggeri, der trebåter, prambygging og roing står i fokus. Historieformidling, håndverkskunnskap og praktisk aktivitet er nøkkelord.

Smed for en dag handler også om praktisk håndverk. Terje Granås fra Austre Moland ble utrolig populær blant fylkets ungdomsskoler forrige skoleår når han kom med hengeren full av esser, kull og ambolter. Denne høsten får nesten 500 elever fra 10 ulike skoler være med og smi. Turneen starter i Grimstad denne uka, og slutter i Risør i siste del av oktober.

En studie i stål er et kunsttilbud for videregående skole. Sammen med kunstner Håkon Gåre får elevene være med og utvikle en temporær stålskulptur. Gåre besøker Åmli, Arendal (Sam Eyde), Møglestu og Drottningborg. 

Tegn serier og Bakgårdsskatter fortsetter sine turneer - se uke 35.

 

En studie i stål: Skulpturen endrer form fra gang til gang

En studie i stål: Skulpturen endrer form fra gang til gang