topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 39

I uke 39 gir vi klarsignal for en av DKS-årets storsatsninger; tegneverkstedet «The Big Draw». Men hva går dette tegneverkstedet egentlig ut på?

The big draw: I løpet av noen travle høstuker, vil 37 grunnskoler i Aust-Agder få besøk av profesjonelle kunstnere som rett og slett vil sette i gang tegneverksteder for barn. Målet er å styrke tegning som et universelt språk. I år er DKS i Aust-Agder sponsor for den store britiske tegnefestivalen The Big Draw, som i løpet av 18 år har utviklet seg til å bli verdens største tegnefestival. Hvert år velges et hovedtema, og i 2018 er temaet LEK. Kunstnerne som skal veilede elevene er Lene Ask, Terje Vestervik, Geir Moen, Chris Stonehill, Inga Sætre. Målgruppen er elever 5.-7. trinn.

Les mer om The Big Draw her: 

I tillegg til The Big Draw, er det også oppstart for disse tre produksjonene:

Min forestilling om mor: Skuespiller Bente Børsum forteller den sterke historien om sin mor, Lise Børsum. Hun var legefruen fra Oslo vest, som ble med i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Det er også en historie om et spesielt mor/datter-forhold, og sterke inntrykk om hvordan det føles å være redd og forlatt. Forestillingen med Bente Børsum spilles på kulturhusene i Arendal, Lillesand Grimstad og Risør, og målgruppen er elever ved den videregående skolen.

Skriv for livet: Dette er et skjønnlitterært skrivekurs med Joakim Kjørsvik og Endre Ruset. Det er andre gang de to forfatterne besøker DKS Aust-Agder, og i høst vil hovedfokuset være på fortelling og dikt. Elevene får i oppgave å produsere korte skjønnlitterære tekster i løpet av to timer. Målgruppen denne gang er elever både i grunnskolen og den videregående skolen.

Kunst i jern: I år er det 300 år siden modellskjærer Ole Nielsen Weierholt ble født. Han er kjent for sine rokokkoinspirerte jernovner, og ble ofte kalt Sørlandets rokokkomester. På Næs jernverksmuseum kan elevene få utforske de flotte gamle ovnene, og de får selv lage egne arbeider – enten  som maleri eller gipsstøping. Elevene får også se malerier av  Bodil Cappelen, en kunstner som lot seg inspirere av Weierholts ovnskunst. Formidler ved jernverksmuseet er Helle Urfjell Lofstad og målgruppen er elever 1.-4. trinn.

 

 

Bilder foteller, Chris Stonehill.

Bilder foteller, Chris Stonehill.

Foto: Anne-Lise Stangenes