topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 44

Grethe Tvede @ Aust-Agder // 29.10.18

Fra senekunst i Kilden til dreiekunst i Setesdal. To vidt forskjellige kunstuttrykk blir presentert denne uka i DKS.

Det som er ut til å være en kjærlighetshistorie mellom en kunststudent og en museumsvakt, utvikler seg til et provoserende drama der flere eksistensielle problemstillinger blir reist. Manipulasjon, løgn og falskhet er noen av ingrediensene i teaterstykket, som munner ut i spørsmålet om vi egentlig lever våre liv som vi ønsker – eller framstår som ofre i et drama der andre har regien.

Teaterstykket Tingenes tilstand (The Shape of Things), ble opprinnelig skrevet av den amerikanske forfatteren Neil LaBute i 2001. Romanen har senere blitt filmatisert og  produsert for ulike teateroppsetninger over hele verden. Nå er turen kommet til Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, med Johannes Blåsternes, Ina Maria Brekke, Steffen Mulder og Ann Ingrid Fuglestveit i hovedrollene. Tingenes tilstand hadde premiere i Kilden 28. september, og mandag 29. oktober blir den vist for DKS-elever i Aust-Agder.

Keramikkverksted inspirert av «Firing up»: Keramikerne Sidsel Hanum, Ole Morten Rokvam, Arnfinn Strand og Eyvind Hermansen, har igjen fyrt opp keramikkovnene og er klare for å møte elever i fylket vårt. Prosjektet «Firing up» startet opp i 2015, og er et samarbeid mellom kunstnere, skoler, museer og DKS. I uke 44 er det grunnskoler i Setesdal og Froland som vil lære om leire og dreiekunst og gleden ved å jobbe med et materialbasert fag.

Følgende forestillinger er fortsatt aktuelle, eller går inn i sin siste uke:
Sørnorsk film-mobil UNG 18/19 fortsetter sin ferd til ungdomsskoler i Grimstad, Lillesand og Arendal.
Lek lager låt: Musikerduoen Kjetil Grande og Stein Roger Sordal vil fremdeles lage unike låter, denne uka sammen med elever i Grimstad kommune.
Jakten på sannheten avsluttes fredag 2. november på Kuben med besøk av elever fra Risør vgs.
Natta pappa henta oss blir vist for siste gang på Bykle samfunnshus tirsdag 30. oktober.

 

TIngenes tilstand.

TIngenes tilstand.

Foto: Kilden teater