topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 46

Kokotopia er blitt omtalt som historiens morsomste verdenshistorie, fortalt på en måte du aldri lærer på skolen. Her vil du møte ridder  Don Simon Quijote - med bøtte som hjelm -  ridende på en gris til kamp mot drager og kjemper. Men i stedet for å slåss mot dem, møter han Helena. I en tid der Svartedauden herjer, legger de to ut på en eventyrlig reise i middelalderens Europa.

Forfatter av Kokotopia, Simon Stranger, har skrevet mange bøker for barn og unge. I 2014 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I uke 46 kommer forfatteren til Sørlandet, i regi av DKS.  Her vil han besøke vestre deler av fylket vårt, og presentere Kokotopia for barn i 3.-6. trinn i grunnskolen.

Den kulturelle bæremeisen kan denne uka tilby crossover-forestillingen Skrot, som er tilrettelagt for de aller minste barna i alderen 1-3 år. Skuespillerne Karin Moe Hennie og Silje Nordheim, alias «RoteHue», skal  lære barna å identifisere gjenstander og skrot og samtidig utforske scenerommet. Alle sanser skal tas i bruk, og barna kan kjenne igjen produkter fra hverdagen, som yoghurtbegre, melkekartonger, lamper, støvler og blikkbokser. I uke 46 er det barnehager i Setesdal som vil få besøk av RoteHue.

Skriv for livet fortsetter sin høstturne i Aust-Agder; denne gang for elever ved Den videregående skole i Arendal, Grimstad og Lillesand. Tegneverkstedet The Big Draw drar videre til Setesdal, og Sørnorsk film-mobil UNG 18/19 har sin siste forestilling på Abel skole mandag 12. november.

 

 

 

 

Simon Stranger

Simon Stranger

Foto:: André Løyning