topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 47

Heidi Arild @ Aust-Agder // 19.11.18

Det er gøy å leke, og fantasien er noe av det beste vi har. Denne uka møter en del av de yngste elevene tre dyktige dansere, som blander hip hop, moderne dans og akrobatikk til en energisk forestilling. Temaet er de gode, gamle "utelekene" - i helt ny drakt.

Forestillinga heter "Bakgårdsskatter" (ja, skatter - ikke katter!), og skattene - det er blant annet de gode gamle klappelekene, paradis, bomgjemsel, spretterter og mye mer.

Danserne skriver: 
Dette er en forestilling for å minne alle på hvor gøy det faktisk er å leke, og at fantasien er det morsomste vi har. Selv om den teknologiske utviklingen skyter i været og er utrolig spennende for både store og små, er det viktig å ikke glemme bort tradisjonene våre. Barna trenger ikke bli voksen så fort som samfunnet krever av dem. Når barn og unge må leve gjennom sosiale medier blir hvert individ mer ensomt. Noe av det viktigste som barn er å leke og ha det gøy, dette viser vi gjennom kreative løsninger på scenen.

Konserten "Lek lager låt" som startet i uke 45 fortsetter sin ferd blant Arendalselevene på 1. - 7. trinn. Tilbakemelding fra en av elevene tidligere i høst: "Jeg har ikke ord for hvor kult det var!"

 

Bakgårdsskatter

Bakgårdsskatter

Andreas Roksvåg