topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 48

Grethe Tvede @ Aust-Agder // 26.11.18

Aktivitetsnivået i DKS er høyt i disse dager!  Hele sju produksjoner er ute på turné samtidig. Noen produksjoner har allerede vært ute en stund, og trenger ingen ny presentasjon. Det gjelder blant annet Kling Klang, Lek lager låt, Skriv for livet og The big draw.

Vi har også en nykommer i uke 48. Denne gangen skal mange elever få en tur til Kristiansand, for å besøke Sørlandets kunstmuseum. Utstillingen «Trekk fra, trekk frem», med Jakob Weidemanns kunst vises for elever i grunnskolen fra tirsdag til og med fredag 7. desember. Utstillingen har hovedfokus på tidlige Weidemann-malerier fra 40- og 50-tallet. Elevene får lære mer om abstrakt kunst, og etter omvisningen skal de selv få mulighet til å lage egne bilder inspirert av Weidemanns fargerike univers.

I tillegg blir det gjensyn med fiksjonsfilmen Snømann, som har vært ute i DKS tidligere. Det samme gjelder produksjonen fra Stiftelsen Arkivet med tittelen Jakten etter jødene på Agder. Dette er en forestilling for videregående skole, som nå er ute for tredje år på rad.

 

Komposisjon 1948

Komposisjon 1948

Foto: Thomas Widerberg. Eier: Kistefos