topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 2

Grethe Tvede @ Aust-Agder // 08.01.19

Godt nytt DKS-år! Da er vi kommet til uke 2, og det betyr at vårprogrammet er i gang! To rykende ferske forestillinger i henholdsvis musikk og kulturarv kan elever i Aust-Agder få oppleve denne uka.

Astro Buddha Agogo
Det er jazztrioen Astro Buddha Agogo som innleder det nye året med heftige rytmer og spilleglede. Trioens mantra er at det ikke er noe som heter barnemusikk eller voksenmusikk - kun god musikk. Det er Åmli skule som får gleden av å åpne turneen, før trioen reiser videre til skoler i Froland, Birkenes, Iveland og Setesdal.

Slavegjort
Det sagnomsuste slaveskipet Fredensborg forliste utenfor Tromøya for nøyaktig 250 år siden. DKS-tilbudet fra Kuben har tatt utgangspunkt i utstillingen Slavegjort. Utstillingen åpnet i fjor sommer, og er en rystende og aktuell fortelling om den såkalte triangelfarten, den europeiske slavehandelen med slaver fra vestkysten av Afrika. Dette var en forbrytelse som Danmark-Norge dessverre også tok del i. Målet med forestillingen er å bevisstgjøre elever på 7. klassetrinn til å oppdage parallellene til vår egen tid. Slavegjort er både lokalhistorie og verdenshistorie på én gang, og formidlere er Jenny Eik Pilskog og Kari Helene Kullerud.


 

 

Slaver som føres gjennom jungelen

Slaver som føres gjennom jungelen

Foto: www.123rf.com/profile_antiqueimagesdotnet