topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 5

Heidi Arild @ Aust-Agder // 27.01.19

To virtuose gitarister og én landskjent språkviter skal denne uka ut på turné - men ikke sammen. The Gothenburg Combo besøker ungdomsskolene, mens Sylfest Lomheim oppfordrer elever i videregående skole til å "Ta ordet!".

The Gothenburg Combo består av gitaristene David Hansson og Thomas Hansy, to internasjonalt anerkjente svenske musikere. Med utgangspunkt i den klassiske gitartradisjonen har duoen vakt stor oppmerksomhet med sitt rivende virtuose gitarspill, musikalske tolkinger og sterke konsertfremførelser. Konsertene kjennetegnes av musikalsk toppklasse, en umiddelbarhet i uttrykket og humoristisk snert.

Ta ordet!
Sylfest Lomheim er språkvitar, omsetjar og debattant. Han er professor i norsk og omsetjing ved Universitetet i Agder og var i perioden 2004–2010 den fyrste direktøren for Språkrådet. Lomheim er særleg kjend frå NRK. Han var språkkonsulent for NRK frå 1980 til 1994, han har vore medarbeidar i radioprogrammet Språkteigen frå 1990 og deltakar i den populære TV-serien Typisk norsk. No har han teke mål av seg til å innvie dei unge i "retorikkens abc"!

 

The Gothenburg Combo

The Gothenburg Combo

Jerker Andersson