topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 10

Heidi Arild @ Aust-Agder // 02.03.19

Bli kjent med Simon Stranger og bokserien KOKOTOPIA! Det er duket for mye moro når middelalderen inntar barneskoler i Aust-Agder i form av en ridder med bøttehatt og en gris som "hest"...

Ridderen Simon rir på en gris, har en bøtte som hjelm, og er på vei ut i verden for å slåss mot drager og kjemper. Så møter han Helena i stedet. Hun er anklaget for å være en heks, og er dømt til den sikre død. Svartedauden herjer, og kongen har utlyst en ridderturnering. Sammen legger Simon og Helena ut på en eventyrlig reise hvor de må prøve å redde seg selv – og resten av verden.

KOKOTOPIA er serien som forteller den sanne verdenshistorien slik du aldri lærer den på skolen.

Forestillingen består av 45 minutter med humor, opplesning, bilder og interaksjon med publikum, av og med hovedpersonen Don Simon Quijote fra bok nr. 1 som kom på nyåret 2018. Forfatteren byr på illustrasjoner på lerret, gjenstander fra epoken og mye latter i et prosjekt som oppmuntrer til leseglede og historieforståelse.

Klikk her for beskrivelse og turnéplan.

Snorre Sturlason - en innføring (8. -  10. trinn) avsluttes i uke 10, mens Den lille prinsen fortsetter turneen for 1. - 4. trinn utover i mars.

 

Kokotopia

Kokotopia

Fontini forlag