topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 11

Grethe Tvede @ Aust-Agder // 11.03.19

I 2013 utgav forfatter Line Baugstø biografien om Camilla Collett, født Wergeland. Den ble nominert til Sørlandets litteraturpris samme år. Nå kommer hun til videregående skoler i Aust-Agder, for å kaste nytt lys over prestedatteren, forfatteren og feministen fra Kristiansand.

Line Baugstø ønsker å levendegjøre historien om Camilla Collett, og sette forfatterskapet hennes inn i en historisk kontekst. Det vil bli anledning til å stille spørsmål i etterkant av foredraget. Målgruppen er elever i videregående skoler, Vg1-Vg3.

Det er ikke første gang Den kulturelle skolesekken har Camilla Collett på kulturmenyen. I forbindelse med 100-årsmarkeringen for allmenn stemmerett i 2013, ble hun feiret og minnet i en monolog i regi av skuespiller Anneke von der Lippe.

Dialog er det andre DKS-tilbudet med oppstart i uke 11. Utstillingen er på Bomuldsfabriken, og  kunstnerne er Katinka Goldberg og Stig Lundgren, med henholdsvis fotografier/installasjoner og malerier/tegninger. Nærhet og avstand i mellommenneskelige relasjoner er ett av temaene som blir belyst. Målgruppen er elever i 8.-Vg3.


 

 

Camilla Collett, født Wergeland

Camilla Collett, født Wergeland

Foto: Cappelen Damm