topper Til aabk.no Hjem

DKS-turneer i uke 14

Heidi Arild @ Aust-Agder // 30.03.19

DKS narrer ingen 1. april, men sender i stedet ut fire nye turneer. Stikkord for de yngste er eventyr og klassisk litteratur, mellomtrinnet skal tegne serier, mens ungdomstrinnet får et innblikk i overvåkingssamfunnet gjennom romanen "De døde ser deg".

Ungdomsromanen (og DKS-tilbudet) De døde ser deg av Alexander Løken drøfter overvåkingssamfunnet. Fra hvordan temaet har blitt behandlet i litteratur og film, via historiske eksempler på overvåking til mer gjenkjennelige eksempler fra ungdommens hverdag som nett og sosiale medier.

Det blir spenning og moro, og kanskje littegrann skummelt midt på dagen, når fortelleren Eirin Edvardsen tar de yngste elevene med inn i Skumringstimen - en time fylt med kraftfulle nordnorske og samiske fortellinger. Tre andre fortellere tar elevene med inn i bøkenes magiske univers i programmet Store for små - der noen av verdenslitteraturens store klassikere er tilrettelagt for barn. Her blir det både sjalusi, kjærlighet, hevn og revolusjon!

Med Tegn serier tar tegneserieskaper Tore Strand Olsen elever på mellomtrinnet med inn i en serietegners verden. De skaper sin egen figur, og skriver et kort manus.

 

Eirin Edvardsen er forteller

Eirin Edvardsen er forteller

Ewa Winther, Saltenposten