topper Til aabk.no Hjem

Aktuelt

DKS-turneer i uke 46

DKS-turneer i uke 46

Kokotopia er blitt omtalt som historiens morsomste verdenshistorie, fortalt på en måte du aldri lærer på skolen. Her vil du møte ridder  Don Simon Quijote - med bøtte som hjelm -  ridende på en gris til kamp mot drager og kjemper. Men i stedet for å slåss mot dem, møter han Helena. I en tid der Svartedauden herjer, legger de to ut på en eventyrlig reise i middelalderens Europa.

DKS-turneer i uke 45

DKS-turneer i uke 45

"Flott konsert med musikk som elevene ikke hører på til vanlig", skrev Risør ungdomsskole etter at de hørte "Messing with voice" tidligere i høst. Denne uka er Camilla Susann Haug og Lars Andreas Haug på tur til flere arendalsskoler.  

DKS-turneer i uke 44

DKS-turneer i uke 44

Fra senekunst i Kilden til dreiekunst i Setesdal. To vidt forskjellige kunstuttrykk blir presentert denne uka i DKS.

Publisert:29.10.18

Les mer

DKS-turneer i uke 43

DKS-turneer i uke 43

Gjennom 53 forestillinger på 32 skoler får over 7000 elever lytte, leke og komponere låter sammen med to erfarne musikere og deres tekniker. Er dere klare for "Lek lager låt"?  
Sammen med Sørnorsk filmsenter sender vi denne uka også ut Sørnorsk Filmmobil til ungdomsskoler over hele fylket.

Publisert:22.10.18

Les mer

DKS-turneer i uke 42

DKS-turneer i uke 42

Den norske dokumentarfilmen Natta pappa henta oss fikk mye oppmerksomhet da den hadde premiere i 2017. Nå er filmen klar til visning for DKS-elever i Aust-Agder.

DKS-turneer i uke 41

DKS-turneer i uke 41

Er alt vi kan lese om fortida sant? Og er sannheten alltid å finne på Google? Med Jakten på sannheten inviteres elever fra videregående skole for første gang i DKS-regi inn i et arkivmagasin på KUBEN, der de selv får være historikere for et par timer.

På turné for DKS Aust-Agder

På turné for DKS Aust-Agder

Nå er den her - vår nye håndbok for utøvere i DKS Aust-Agder. Her finner du svar på alt du lurer på både før, under og etter ditt oppdrag. Enten du er ny som utøver i DKS, eller du har turnert eller tatt imot elever i mange år, vil du finne nyttig informasjon og lure tips i håndboka. 

DKS-turneer i uke 39

DKS-turneer i uke 39

I uke 39 gir vi klarsignal for en av DKS-årets storsatsninger; tegneverkstedet «The Big Draw». Men hva går dette tegneverkstedet egentlig ut på?

DKS-turneer i uke 38

DKS-turneer i uke 38

Smed Terje Granås engasjerer og begeistrer stadig nye elever. Også i uke 38 er han på farta med tilbudet Smed for en dag. Med hengeren full av esser, kull og verktøy sørger han for at mange ungdommer får produsert en skikkelig julegave samtidig som de lærer om gamle håndverkstradisjoner.

DKS-turneer i uke 37

DKS-turneer i uke 37

I kommende uke blir det et hyggelig gjensyn med musiker-duoen Lars Andreas Haug og Camilla Susann Haug i DKS-produksjonen Messing with Voice.


Publisert:07.09.18

Les mer

Honorar for utøvere 2018-19

Honorar for utøvere 2018-19

Det er fremforhandlet en ny rammeavtale, ASA 4401, om vilkår for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken i fylkeskommuner og kommuner. Rammeavtalen er fremforhandlet av MFO og KS, og besluttet tatt i bruk for Aust-Agder fylkeskommune. Med dette er honorarsats for utøvere per 1.8.-2018 oppjustert.

DKS-turneer i uke 36

DKS-turneer i uke 36

Høsten er for alvor i gang, og denne fra 4. september sparker vi i gang den nye satsingen KulturCrew! Ellers står uka i håndverkenes og kunstens tegn, med turnéstart for "Smed for en dag", "Kystkultur og båtbygging" og "En studie i stål".

Publisert:31.08.18

Les mer

DKS-turnéer i uke 35

DKS-turnéer i uke 35

Da er Den kulturelle skolesekken og Den kulturelle bæremeisen klar til å fylles med nytt innhold! I uke 35 er det full aktivitet igjen, og tre forestillinger skal ut til skoler og barnehager i Aust-Agder:

Publisert:23.08.18

Les mer

DKS-høsten er klar

DKS-høsten er klar

Nytt skoleår betyr også nye turnéer i Den kulturelle skolesekken. Vi har  mange spennende produksjoner på menyen.

Publisert:22.08.18

Les mer

Samspill om skolesekken

Samspill om skolesekken

Aust-Agder DKS ønsker å styrke den kommunale skolesekken, og lanserer utviklingsmidler med søknadsfrist 1.november. 

KulturCrew - barn og unge skaper kultur for kultur!

KulturCrew - barn og unge skaper kultur for kultur!

Høsten 2018 lanserer vi en ny modell for å jobbe med elevverter i skolene. Vi har hentet inspirasjon fra Danmark og innfører begrepet KulturCrew i grunnskolen i Aust-Agder. Tanken med KulturCrew er å la barn og unge ta grep for å skape en kultur for å arbeide med kulturarrangementer i skolen.

DKS Aust-Agder søker kunstner til pilotprosjekt

DKS Aust-Agder søker kunstner til pilotprosjekt

Aust-Agder DKS søker kunstner til et nytt pilotprosjekt som utforsker nye måter å jobbe med visuell kunst med barn og unge i skolen. Ved hjelp av kommunikasjonsteknologi etableres en møteplass der barn og unge kan oppleve visuell kunst gjennom et prosessbasert samarbeid med en profesjonell kunstner.

DKS kommunekontaktsamling

DKS kommunekontaktsamling

DKS Aust-Agder inviterer til kommunekontaktsamling i Arendal 24. mai. Samlingen er for alle som jobber med DKS på kommunenivå. Fokus for samlingen vil være hvordan vi kan styrke arbeidet med DKS i kommunene og hvordan fylkeskommunen kan bidra.

Vil du være med å trylle på ekte?

Vil du være med å trylle på ekte?

DKS Aust-Agder har utviklet et pilotprosjekt der kunstnere jobber over tid med skoler. Piloten vil ha fokus på å prøve ut nye formidlingsformer og teknologi. Piloten vil ha oppstart høsten 2018, og vi trenger 2 grunnskoler som ønsker å være med. 

DKS programmet 2018/19 - publisert og søknadsskjema er åpnet

DKS programmet 2018/19 -  publisert og søknadsskjema er åpnet

DKS programmet for skoleåret 2018/19 ble presentert på Kulturtapas 12. april, og søknadsskjema for de søkbare ordningene Ønskelista og Kulturmenyen er nå åpnet. Søknadsfrist 10. mai.

DKS-turnéer uke 12 i Aust-Agder

DKS-turnéer uke 12 i Aust-Agder

Temaet er vikingenes verdensbilde. Kostymer, rekvisitter og scenografi er inspirert av og delvis kopier av ting som vikinger i Norden brukte for over 1000 år siden. 

Nå er det klart for ny runde med jotunsøstrene Fenja og Menja!

DKS-turnéer uke 11 i Aust-Agder

DKS-turnéer uke 11 i Aust-Agder

Tre nye turnéer starter opp i uke 11:

DKS-turnéer uke 10 i Aust-Agder

DKS-turnéer uke 10 i Aust-Agder

DKS-forestillingene Visuelle fortellinger og Fra idé til film på en-to-tre fortsetter sin ferd rundt til grunnskoler i Aust-Agder. I tillegg til disse, kan vi tilby tre andre produksjoner i uke 10.

DKS-turnéer uke 9 i Aust-Agder

DKS-turnéer uke 9 i Aust-Agder

DKS Aust-Agder har denne uka både filmkurs og tegnekurs på menyen, og nå er det grunnskoler i Setesdal, Arendal, Froland, Åmli og Birkenes som skal lære mer om disse kreative uttrykksformene.

Honorarsatsen økes i DKS

Honorarsatsen økes i DKS

I Aust-Agder bibliotek og kulturformidling er vi opptatte av at kunstnere skal ha samme lønnsutvikling som andre lønnsmottakere.

Høstens DKS-turnéplaner er klare!

Høstens DKS-turnéplaner er klare!

Den kulturelle skolesekken (DKS) i Aust-Agder gjør seg klare til turnéstart, og har nå sendt ut turnéplanene for høsten ut til alle skolene i fylket.

Viktige datoer

Viktige datoer

For å gi skolene og kulturkontaktene en god oversikt over DKS året har vi laget et årshjul med viktige datoer. Merk av i kalenderen og følg med på eposter fra oss.