Tilbake
Geir Berset

Skriv for livet

Skriv for livet er et skjønnlitterært skrivekurs. Elevenes kreative ressurser står i sentrum.

Gjennom forskjellige skriveøvelser, tekster og diskusjoner vil elevene i løpet av to timer produsere korte skjønnlitterære tekster. Skriv for livet vil sveipe innom forskjellige litterære sjangre, med hovedfokus på fortelling og dikt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Joakim Kjørsvik og Endre Ruset
  • Idé/opplegg: Joakim Kjørsvik og Endre Ruset. 

Om kunstner / utøver / gruppe

Joakim Kjørsvik (f. 1978) fra Ålesund, forfatter, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og ved tekstforfatterlinja på Westerdals. Han debuterte med novellesamlingen Åpenbart ingen nabo på Cappelen Damm i 2007. Ga ut romanen I fjor var en lang natt, på Kolon i 2013. I 2017 kom novellesamlingen Folk jeg husker. Han har i en årrekke arbeidet i bokhandel, som forfatter, skrivelærer og litteraturformidler. 

Endre Ruset (f. 1981) fra Molde, forfatter. Utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Debuterte med diktsamlingen Ribbeinas Vingespenn på Gyldendal Norsk Forlag. For sin andre diktsamling mottok han Bjørnsonstipendet. Ga ut diktsamlingen Elsket og savnet i 2014. I 2017 kom diktsamlingen Noriaki. Han er fast kritiker i Dagbladet, har vært programansvarlig for Norsk Litteraturfestival, og har holdt skrivekurs rundt om i landet i en årrekke. 

Ted Martin Granlund (f. 1979) fra Hedemark, lyriker. Startet i 2004 Poesibilen og har reist store deler av Norge med dette formidlingsprosjektet,  å senke terskelen for folks møte med poesi. Har gitt ut fem lyrikksamlinger, i 2015 kom lyrikksamlingen Forfalskninger.

Publikumskommentarer