Tilbake
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom

En dag med animasjon

Animasjon betyr å gi liv. Animasjonsfilm handler om å skape liv og bevegelse bilde for bilde, i stedet for å ta opp vanlig film (live-action). Animasjon finnes nå overalt.

I løpet av én skoledag får elevene kjennskap til prinsippene ved å lage animasjon, de får et verktøy for å forstå mye av det visuelle i dagens samfunn, og en mulighet til å lage sine egne filmer på en enkel måte. Det jobbes med stop-motion (som i praksis betyr plastelina-animasjon), cut-out med papir, og enkel dokkefilm. Stop-motion gjør det enkelt å se prosessen bak, fra en tegning eller en plastelinaklump, til ferdig film. Prinsippet er også overførbart til andre medier.

Deltakerne kan jobbe fritt med ideer til egne filmer, eller følge et tema. Dagen begynner med en introduksjon til animasjon, der det vises litt filmklipp og litt bakomfilm. Det vises også noen bakombilder fra filmen "Jul i Flåklypa". Deretter starter vi i grupper med skissing av figurer, og lager en liten historie. Her er det kun fantasien som setter begrensninger, så det kan dukke opp mye rart! Deretter lager alle deltakerne figurene sine i papir eller plastelina.

På endags workshop jobber vi ikke med lyd, men om elevene ønsker kan filmen kan lydlegges eller det kan legges på musikk i etterkant. Det ferdige resultatet kan legges ut på youtube. Workshopen avsluttes med tips til hvordan deltakerne kan lage sine egne animasjonsfilmer hjemme.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Jan Rune Blom

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer