Tilbake

Den lille prinsen (Kilden teater)

«En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet.»

På en liten planet langt ute i verdensrommet bor en liten prins. Noen mener at planeten hans kanskje heter asteroide B612. Men navn, bokstaver og nummer er slik som de voksne tenker på. Det vesentlige er at planeten ikke er stort større enn et hus, at den har tre vulkaner (hvorav den ene er sluknet, men det er aldri godt å vite) og at man ved bare å flytte stolen sin noen meter, kan se solnedgangen igjen og igjen. En gang så vår lille prins solnedgangen hele fire-og-førti ganger på en dag. Eller var det på fire-og-førti dager? Dagene er så annerledes på asteroide B612, så det er ikke godt å vite.

På asteroiden sin føler den lille prinsen seg nokså ensom, og bestemmer seg en dag for å reise ut i verdensrommet med en flokk trekkfugler. Men det skal snart vise seg at det kan være vanskelig å finne en venn blant selvopptatte voksne som kun er opptatt av «viktige ting». På denne rundreisen oppdager den lille prinsen etter hvert et dypt savn etter den han er aller mest glad i: Blomsten på sin egen planet.

Den Lille Prinsen ble skrevet under andre verdenskrig av den franske piloten, forfatteren og illustratøren Antoine de Saint-Exupéry. Den har siden utgivelsen i 1943 blitt oversatt til 300 språk og dialekter, er solgt i over 140 millioner eksemplarer, og har blitt kåret til beste franske bok fra det tjuende århundre. Den Lille Prinsen inviterer barna inn i et magisk univers, hvor lek møter refleksjon rundt noen av de temaene som opptar barna mest: Vennskap, glede, tap, savn - og hva det vil si å bli voksen.

Lærerveiledning

Last ned:
Undervisningsmateriell

Undervisningsressursene til «Den lille prinsen» er delt i to ulike sett. En del er tilpasset 1. til 4. trinn (med egne kommentarer tilpasset inndelingen 1. til 2. trinn og 3. til 4. trinn i enkelte oppgaver). Den andre delen er tilpasset 5.-7. trinn. Oppgavene tar først og fremst utgangpunkt i læreplanen for norsk-faget. Det ligger i den lille prinsens ånd at lek og fantasi er viktig, det vil også prege undervisningsmateriellet.

Oppgavene er ikke lagt opp i en bestemt rekkefølge, og det er ikke tenkt at alle oppgavene blir tatt i bruk.

Før dere ser teaterstykket, kan det være lurt å fortelle elevene litt om handlingen i boka, uten å avsløre for mye.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Kilden teater
  • Produsent: Kilden teater
  • Idé/opplegg: Kilden teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer