Tilbake

Bakgårdsskatter (Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg)

Bakgårdens skatter, barnelekene, hvor er de blitt av? Hvorfor har digitale ting som tv-spill, iPhone apps og data tatt over barns hverdag? Hva skjedde med å faktisk gå ut i gaten og leke med vennene sine? I dag kan de sitte ved siden av hverandre i flere timer med iphonen i hånden, uten å engang snakke med sammen. Barn glemmer å være barn. 

Gamle leker er for lengst ryddet bort og glemt. Bakgårdsskatter blåser nytt liv i de gode gamle klappelekene, paradis, bomgjemsel, spretterter og mye mer. Gjennom en elastisk og energisk forestilling om barneleker, basert på hiphop, moderne dans og akrobatikk vil vi minne barn på betydningen av lek, og at vår egen fantasi er den mest underholdende programvaren vi har. 

Dette er en forestilling for å minne alle på hvor gøy det faktisk er å leke, og at fantasien er det morsomste vi har. Selv om den teknologiske utviklingen skyter i været og er utrolig spennende for både store og små, er det viktig å ikke glemme bort tradisjonene våre. Barna trenger ikke bli voksen så fort som samfunnet krever av dem. Når barn og unge må leve gjennom sosiale medier blir hvert individ mer ensomt. Noe av det viktigste som barn er å leke og ha det gøy, dette viser vi gjennom kreative løsninger på scenen. Du har`n!


De tre utøvere fra Absence og Oslo Dance Ensamble skaper et nytt dansuttrykk ved å blande de eksplosive bevegelsene fra breakdance med myke og dynamiske bevegelser fra den moderne dansens verden.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg
  • Idé/opplegg: Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg

Om kunstner / utøver / gruppe

Med bakgrunn fra Absence og Oslo Danse Ensamble har utøverne på scenen en utrolig merittliste som inkluderer blant annet: Vinnerne av Gullsekken 2013 (Beste produksjon i Den Kulturelle Skolesekken), Norgesmestere i Breaking 2012-2016, Vinnere av Mitt Dansecrew på Tv2 i 2015, Fringe Excellence Award 2017. Og forestillinger som Askeladden På Nye Eventyr (Den Nationale Scene, spilt over 800 ganger over hele landet), Norr - Da gudene breaket (Den Nationale Scene & Riksteatret), Oldschool - En battle mot alderdommen (Festspillene i Bergen), Jungelboken (DNS & Nordland Teater), Bakeriet (Katma), Superglad (Hege Haagenrud), Askepott (Den Nationale Scene) og arbeid med koreografer som bla. Jo Strømgren, Toni Ferraz og Subjazz.

Publikumskommentarer