Tilbake
Indie Film AS
Indie Film AS

Natta pappa henta oss

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska framfor barna - og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren. I en pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp, og livets mysterium virker uhåndgripelig.

Gjennom gamle super 8-filmer, animasjon og nye filmopptak gjenskaper Steffan sommeren han var 11 år, sommeren som forandret alt.

"Natta pappa henta oss" er blitt kalt blant årets beste norske filmer på kino og er en unik fortelling fra barnets perspektiv.

“Natta pappa henta oss” vil bli presentert av filmskaper Steffan Strandberg i et samarbeid med Blå Kors og er en god anledning til å sette fokus på og snakke med barn om alkoholisme.

Her er noen sitater fra anmeldelser:

"Blant årets beste norske filmer på kino" - Adresseavisen

“Visuelt og emosjonelt kruttsterkt” - Filmpolitiet NRK P3 

“Personlig og poetisk” - Dagsavisen

“Sterkt av Strandberg” - Fædrelandsvennen

“Historien er nær, vond og godt formidlet” - Aftenposten

“Sårt og nyansert” - DN

“Det finnes noen scener som går til hjerterota” - Stavanger Aftenblad

Lærerveiledning

Filmstudieark fra film og kino

Spørsmålene er hentet fra og relatert til innholdet i filmen, men flere oppgaver krever også videre kildearbeid, fortrinnsvis på internett. Det anbefales at man tar notater under filmen for å kunne besvare oppgavene. De fleste av oppgavene har ingen fasitsvar, men oppfordrer snarere til diskusjon rundt de viktige temaene som filmen tar opp.

Noen av oppgavene kan besvares ganske kort, mens andre legger opp til lengre besvarelser basert på videre kildearbeid. Oppgavene kan løses individuelt eller i grupper etter visningen, men bør også gjennomgås før visning, slik at elevene vet hva de skal se etter i filmen. De kan inneholde noen veldig små spoilere, men ingenting som forringer filmopplevelsen nevneverdig. Det anbefales at man avslutningsvis diskuterer svarene fra enkeltelevene eller gruppene i plenum, slik at man kan dele forskjellige synspunkter på temaene som presenteres i filmen fra hele klassen.

Lenke til filmstudieark på filmweb

Læreplanmål

Filmen passer til fagene media, norsk, samfunnsfag og KRLE og innen temaene Helse og rus, Filosofi og etikk, Individ/gruppe, Kjønn og kjønnsroller, Likestilling/Kjønnsroller, Oppvekst/Familie og Vennskap/respekt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Steffan Strandberg
  • Idé/opplegg: DKS Aust-Agder i samrbeid med Steffan Strandberg og Blå Kors Ung, Kristiansand

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer