Tilbake

"Tegn Serier!" Ønskelista Høst 2018 og Vår 2019

"Mange påstår at de ikke kan tegne, men det stemmer ikke. Alle kan tegne! Kan du tegne en strekfigur? – Da kan du også tegne serier. Alt du trenger er blyant og papir. Og en god idé. Litt tålmodighet må til. Verre er det ikke. Prøv da vel!» er oppfordringen fra tegneserieskaper Tore Strand Olsen som har jobbet profesjonelt med tegneserier siden 1990. Han har holdt mange tegneseriekurs rundt om i landet, og skal nå i høsten 2018 og våren 2019 holde kurs i Aust-Agder.

På dette verkstedet lærer alle å lage sin egen seriefigur og tegne og skrive et kort tegneseriemanus. Elevene deltar også på idémyldring og får se hvordan en profesjonell serietegner jobber.

Tore Strand Olsen har hatt mange tegneseriekurs på skoler, for Den kulturelle skolesekken og bibliotek - og i andre sammenhenger, som bedrifter, organisasjoner, festivaler, seminarer, sommerleire, fengsler og utdrikningslag.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Tore Strand Olsen
  • Idé/opplegg: Tore Strand Olsen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Tore Strand Olsen (f. 1970) har jobbet profesjonelt med tegneserier siden 1990, og har hatt serier på trykk i blader som Pyton, Pondus, Nemi, Ernie, Forresten, Gorilla og Rutetid. Han har også jobbet med illustrasjon, animasjon og undervisning, i tillegg til tegneseriekurs på blant annet skoler og bibliotek.

Han var initiativtaker til Seriefest, en årlig tegneseriefestival for barn og unge som har vært arrangert av Serieteket på Deichman siden 2013.

Publikumskommentarer