Tilbake
Guro Danielsen
Eivind Blaker
Eivind Blaker
Eivind Blaker
Eivind Blaker
Eivind Balker

"Kunst med en plan" Kulturmenyen Vår 2019

Eivind Blaker(f. 1983) har jobbet som selvstendig kunstner siden 2006 og er utdannet på Kunstakademiet i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger og er innkjøpt av blant annet Statoil og Norsk kulturråd. Han jobber i flere teknikker som relieff, silketrykk, maleri og skulptur, og har hatt flere offentlige kunstutsmykningsoppdrag. Han er blant annet representert med kunst på Sam Eyde videregående skole i Arendal.


I foredraget Kunst med en plan presenterer han seg selv som kunstner, forteller hva som fikk ham til å velge å bli kunstner og hvilken vei han har gått. Hans arbeidsprosess er metodisk, noe som krever tålmodighet og nøyaktighet.


Med konkrete eksempler på egne offentlige kunstutsmykningsoppdrag vil han vise sine skisser fra planleggingen og bilder underveis fra arbeidet, for å synliggjøre prosessen fra idé til ferdig kunstverk.


- Jeg jobber innenfor et selvskapt system. Et system med rett og galt. Et system hvor det å gjøre feil ikke er tillatt eller interessant. Et system hvor alt blir gjort til det beste for resultatet. Hvis resultatet av prosessen er identisk med det forhåndsbestemte, har jeg lykkes. Hvis ikke, har jeg feilet.»

- Jeg jobber ofte innenfor tegneserieestetikk. Jeg er interessert i hensikten bak, og klarheten tegneseriefigurer blir presentert på. Tegneserier er representasjoner av hvordan vi ønsker å se på oss selv, klart delt opp i definerte roller, hvor det gode seirer over det onde. Jeg ønsker å se tegneserier på en ny måte, ikke gjemt som en del av en historie, men som et selvstendig bilde. Et øyeblikk tatt ut av kontekst som gir noe mer enn historien det er tatt fra.

- Jeg analyserer motiver, dissekerer, og bygger dem opp igjen bit for bit. Jeg prøver å finne essensen av hvert motiv og presenterer det på en optimal måte slik jeg ser det. For meg betyr det at resultatet er større enn summen av sine deler. Jeg er ute etter et idealistisk uttrykk som har alle delene det trenger, ikke mer og ikke mindre. For meg handler det om å endre perspektivet på gjenkjennelige motiver. Det å se ting på en ny måte. Det er viktig for meg at den tekniske utførelsen er nær perfeksjon, slik at det ikke er noe som ødelegger den harmoniske helheten jeg er ute etter. For meg bringer det en ny dimensjon til arbeidet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Eivind Blaker
  • Idé/opplegg: Eivind Blaker

Om kunstner / utøver / gruppe

Eivind Blaker (f. 1983) jobber og bor på Stahelle i Telemark. Han er utdannet på Statens Kunstakademi, Oslo i årene 2003- 2006. Før det gikk han på Tegning, Form og Farge på Porsgrunn videregående skole, 1998-2001, og Asker Kunstskole 2001 - 2003.

Han har hatt flere separatutstillinger og utsmykningsoppdrag.

Publikumskommentarer