Tilbake
gebreuderbeetz filmproduksjon
Substans Film AS

"Best of Museums" Kulturmenyen Vår 2019

Møte med maleren Edvard Munch og forfatteren Karl Ove Knausgård på Munchmuseet i Oslo.

I denne DKS-produksjonen vises en av 8 selvstendige episoder i dokumentarfilmprosjektet «Best of Museums».  Prosjektet "Best of Museums" tar for seg 8 museer i 8 forskjellige land og deres kunstverk. Hver episode handler om møtet mellom en kjent kunstner/kunstkritiker/akademiker og disse kunstverkene.

Episoden som vises for elevene omhandler møtet mellom forfatter Karl Ove Knausgård og billedkunsten til Edvard Munch på Munch-museet i Oslo.

Formålet er å gi elevene kunnskap om den verdenskjente norske kunstneren Edvard Munch og Munch-museet, sett gjennom øynene til en av vår tids viktigste forfattere. Karl Ove Knausgård plukket ut og kuraterte utstillingen «Mot skogen - Knausgård om Munch» som ble vist på Munch-museet i mai-oktober 2017. Munch-museet skriver om utstillingen «Ved å invitere inn Knausgård får vi nye perspektiver på Munchs kunstnerskap, og hans skaperkraft er et viktig moment i utstillingen.»

I filmen forteller Karl Ove Knausgård om sine tanker og refleksjoner omkring Munchs kunst og hans møte som forfatter med Munch sine bilder.

Produsent Kristian Mosvold vil også fortelle om arbeidet med dette store internasjonale filmprosjektet som har flere bidrag av kunstnere og filmarbeidere med tilknytning til Sørlandet. 

Blir det tid vil elevene også få mulighet til å oppleve VR-prosjektet «The Masters Vision»

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Kristian Mosvold, Substans Film AS
  • Produsent: Substans Film AS
  • Idé/opplegg: K. Mosvold

Om kunstner / utøver / gruppe

KRISTAN MOSVOLD er filmprodusent bosatt i Kristiansand. Hans siste filmer er co-produksjonen The Oslo Diaries - om de hemmelige fredsprosessen mellom israelsere og palestinere i Oslo i 1993. Filmen hadde premiere på den prestisjetunge festivalen Sundance i USA i januar 2018.  Samt en konsertdokumentar med bandet Green Carnation som får premiere våren 2018. 

Mosvold produserer også Virtual Reality. 

Publikumskommentarer