Tilbake
Fotograf Juan Jose Jimenez Tirado

Valgt det...

- Vi har sett en rå og brutal verden vi trodde bare eksisterte på film

- Vi har fått fortellinger fra virkeligheten som overgår enhver fiksjon

Valgt det … er en ærlig og engasjerende forestilling om mennesker som handelsvare. 

Forestillingen vil berøre og irritere. Den vil tegne opp noen av årsakene, systemene og sammenhengene som gjør menneskehandelen mulig. Og den diskuterer: Hva er et fritt valg? Og har vi alle et valg?

Med disse spørsmålene som innfallsvinkel har skuespillerne – i samarbeid med regissør og dramaturg – dukket ned i rettssaker, dommer, artikler, diskusjoner, bøker, dokumentarfilmer og spillefilmer. De har snakket med ofre for menneskehandel, advokater, mennesker i hjelpeapparatet, krisesentre, Kirkens bymisjon, traumepsykolog og KRIPOS.

Formen er fortellerteater, og skuespillerne veksler mellom diskusjon og historiefortelling. Mellom linjene tegnes en større fortelling om hvordan menneskehandel er mulig.

Forestillingen er aktuell i alle fag og sammenhenger der menneskerettigheter og demokratiforståelse skal debatteres. Den egner seg spesielt godt for programfagene religion og etikk, politikk og menneskerettigheter, historie, samfunnsfag og rettslære, samt helse- og sosialfag.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
 • Idé/opplegg: De onde Halvsøstrene
  v/ Beathe Frostad og Astrid Elise Sæterøy
  Regikonsulent: Aslak Moe
  Veiledning på manus: Aslak Moe
  Dramaturg: Marianne Sævig
  På Turne: Beathe Frostad og Astrid Elise Sæterøy

Om kunstner / utøver / gruppe

Skuespiller Astrid Elise Sæterøy og forteller Beathe Frostad.

Beathe Frostad er blant de profesjonelle fortellerteaterskuespillerne i Norge med lengst erfaring i å fortelle for voksne, ungdom og barn. Gjestet festivaler i inn og utland, Det norske teateret, NRK, Festspillene i Vestfold og Bergen. Har turnert DKS i 13 fylker med flere ulike forestillinger, blant annet: Sterk gutt, Djeveltanne, Den sorte høna, Skreddersydd i øyeblikket, Fortell Fortell!, Eventyrstreif, Eventyr uten Grenser, Skreddersydd Prøysen. Stimfiskens øye og fportellerfabrikken.  Turnert kulturhus, biblioteker, barnehager i enda flere fylker utenom DKS ordningen.

”Valgt det.. er den viktigste forestillingen jeg har gjort noen sinne..”

Var også aktuell i forestillingen ”Hva skriver de hjem om? – en forestilling om menneskehandel” som først og fremst tok for seg tekstilindustrien og det moderne forbrukersamfunnets rolle i dette.

Astrid Elise Sæterøy. Frilansskuespiller. Vært med på festivaler i inn og utland. Har turnert med friteatergruppene: De onde halvsøstrene, Grimsborken, Teater Joker og Gorgon Produksjoner. Hun har vært med på flere produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken: blant andre «Skreddersydd Prøysen», «Djeveltanna» og figurteaterforestillingen « Sterk gutt», soloforestillingen «En grimm halvtime» og maskeforestillingen «Den sorte høna»


Publikumskommentarer