Tilbake
J. H. Nomedal
Sørnorsk filmsenter
J. H. Nomedal

Filmkurs - Sørnorsk filmmobil

Når Sørnorsk filmmobil kommer på besøk får alle elevene i klassen mulighet til å lage sin egen film. Filmverkstedet starter på samme tid som skoledagen normalt starter, og alle elevene på trinnet er med samme dag. Vi beregner ca. 30 elever/én klasse pr. veileder.

Sørnorsk filmmobil stiller med veiledere, nettbrett og forhåndsinnspilt materiale, slik at alle rekker å lage film på en skoledag. Teknikken er så enkel at alle kan være med.

Forberedelser, opptak og redigering blir gjort på nettbrett, alt under kyndig veiledning av instruktører som har profesjonell filmerfaring og erfaring med undervisning av unge. Elevene vil kunne velge mellom forskjellige filmtyper, som f. eks. «sjangerfilm» eller «Agders dårligste unnskyldning».

Filmverkstedet innledes med en innføring i filmspråket med praktiske øvelser, så følger forberedelser, opptak og redigering. Dagen avsluttes med premierevisning av filmene som er blitt produsert i løpet av kurset.

Lærerveiledning

Last ned:
Kompendie for bruk av filmkurset

Dokumentet kan brukes i etterkant av filmverkstedet som et hjelpemiddel i undervisningen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Sørnorsk filmsenter og DKS Aust-Agder
  • I samarbeid med: Sørnorsk filmsenter
  • Idé/opplegg: Tilbudet er produsert av DKS Aust-Agder fylkeskommune i samarbeid med Sørnorsk filmsenter. Sørnorsk filmsenter har det faglige ansvaret for filmverkstedet, og engasjerer regionale instruktører/veiledere tilknyttet filmsenteret. Produksjonen bygger på Skolefilmbussen UNG 17/18 i Oppland utviklet av produsent Thomas Bjerke, Filmverkstedet i Oppland.

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer