Tilbake
Jørgen Lie Furuholt, HiOA
Jørgen Lie Furuholt, HiOA
Jørgen Lie Furuholt, HiOA
Jørgen Lie Furuholt, HiOA
Jørgen Lie Furuholt, HiOA
Jørgen Lie Furuholt, HiOA

Magne, Mons og Mjølner (Teater DukkerOpp)

I denne figurforestillingen befinner vi oss i Åsgard der de norrøne gudene bor. Tor er frastjålet sin hammer, Mjølner. Uten hammeren kan ikke Tor opprettholde verdensordenen. Han blir så sint at han forsvinner fra Åsgård. Hvem skal nå holde orden i verden?

Brødrene Magne og Mons er Tors gode hjelpere. Mons savner Tor, mens storebror Magne er mer opptatt av å lære Mons at menn ikke viser følelser. Men de blir fort enig om å prøve å finne Mjølner, slik at Tor kan komme tilbake. Men hvor skal de lete? 

Magne og Mons drar til Nornene for å søke råd. Det er tydelig at det skumle trehodete vesenet vet mer enn det sier og vil ikke hjelpe. En sommerfugl hvisker i øret til Mons at de må forte seg å dra til Lillehammer for å lete. For hva vil skje om Mjølner havner i feil hender?

Figurforestillingen spiller mye på interaksjon med publikum. Forholdet mellom figurfører og figur blir også en stor del av forestillingen, der dukkene trenger hjelp fra figurførerne til å gjøre det de ikke klarer som dukker. Dette er et figurunivers med mye improvisasjon og humor for både store og små.

Lærerveiledning

Det er ikke et krav, men er en fordel hvis elevene har kunnskap om Trymskvadet og norrøn mytologi.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Teater DukkerOpp
  • Produsent: DukkerOpp

Om kunstner / utøver / gruppe

I gruppen DukkerOpp har du aktørene Yngvild Danielsen (f.1991), Camilla Eikli (f.1990), Emilie Evjen Berg (f.1993) og Kristoffer Bakken Erichsen (f.1987). Alle har bachelor fra Høyskolen i Oslo og Akershus i Drama og teaterkommunikasjon. De har alle studert figurteater under bacheloren, som er det eneste stedet i Norge det går an å studere figurteater. Etter studiet ønsket de fire utøverne å fortsette med figurteater, og satte sammen gruppen DukkerOpp.

Publikumskommentarer

Fantastisk bra !!! Fra 1. - 7.trinn - den moret og underhodt alle. Fantastisk skullespiller og håndførerprestasjoner. Forestillingen kan anbefales på det sterkeste.Publisert av: Anne Birtre Brekke (klasse - Froland barneskole) – 29.11.2019 14:50