Tilbake
Kompani AlterEgo
Christoffer Hag Maure
Christoffer Hag Maure

Galaxy Empire (Kompani AlterEgo)

I dag har smarttelefonen flyttet dataspill ut fra gutterommet og ned på gata. Å spille spill er et herlig tidsfordriv som særlig barn og ungdom - men også godt voksne - holder på med daglig. Men det er ikke helt uproblematisk å alltid ha en mobil i lomma når spillet blir altoppslukende. 

Med glimt i øyet forteller Galaxy Empire om en virkelighetsflukt inn i et mobilspill – en intens reise inn i et selvskapt science fiction eventyr. En ung mann prøver å forklare at han ikke har noe spillproblem, men nesten uten at han selv legger merke til det blir han mer og mer hekta, helt til det tar fullstendig overhånd. Publikum dras inn i hans opp- og nedturer i den virtuelle spillverden. Og når den fiktive stjernekrigen krasjer med dagliglivet, koster det han tilslutt smarttelefonen.

Galaxy Empire er en “rise and fall” historie av stort format. Fantasien fargelegges i beste Star Trek stil med bruk av videoprojeksjon og surround lyd.

Trailer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Kompani AlterEgo

Om kunstner / utøver / gruppe

Pål André Holdahl (Turné, skuespiller) har 3 årig skuespillerutdanning fra HiNT. Han var med på å starte opp teaterkompaniet “Kompani 10”, ved å jobbe frem deres første dukketeateroppsetning, “Skjær Mæ Laus”. Pål har deretter vært involvert i å utvikle og lede diverse teater og filmkurs for barn og voksne, som “Constraints and Liberties”, i
samarbeid med den franske teaterguruen Eric de Sarria, i Alexandria. Pål har igangsatt og ledet kortfilmkurset på Majorstuen skole i flere år og vært med å lære bort skuespillerteknikk til barneskolebarn i dramakurset “Teatermagi”, sammen med manusforfatter Christina Mauer.

Pål fikk statens kunstnerstipend i 2015 basert på et ønske om å utforske samspillet mellom skuespilleren og audio/video/lys teknikk. “Galaxy Empire” er et resultat av denne utforskingen.

Publikumskommentarer