Tilbake
Absence
Absence
Absence
Riksteatret

NORR - da gudene breaket (Absence )

Inspirert av Voluspå og Snorres Edda har Absence skapt en fantastisk forestilling om norrøn mytologi. Historien følger de norrøne gudene i Åsgard fra verdens skapelse til Ragnarok, verdens undergang. Forestillingen er laget i ekte Absence-stil, som for mange er synonymt med rå breaking, en god dose humor, fantastisk musikk og akrobatikk på ekstremt høyt nivå.

I denne forestillingen kombineres teater, breaking og animasjon. Resultatet har blitt en actionkomedie der du kjenner vikingtrommenes rytmer i kroppen.

Først fantes ingenting, bare ild og is i Ginnungagap. Når isen smelter blir det liv. Den onde jotnen Yme reiser seg fra mørket. Odin bekjemper Yme og bruker kroppen hans til å skape verden. Han lager et hjem til menneskene, Midgard. En borg hvor gudene kan bo, Åsgard. Og et sted hvor de onde jotnene kan bo, Jotunheimen. Og til slutt brua Bivrost.

Scenen er klar – den klassiske kampen mellom det gode og det onde er i gang!

Forestillingen er co-produsert med Den Nationale Scene i Bergen.
Forestillingen er skapt av et kunstnerisk team bestående av Tormod Løvold (kunstnerisk konsulent), Solrun Toft Iversen (kunstnerisk konsulent og dramaturg), Hans Petter Harboe (Scenograf), Einar Bjarkø (Lysdesigner), Linn Therese Michelsen (Kostymedesigner), Mette Noodt (Maskedesigner) og musikk ved DJ Embee, Jonathan Sisworth, Håkon Lund, Canardus Horribilis og Hans Einar Apelland.

"Absence gjør norrøne guder til breakemestere i en forrykende dansekamp som imponerer (…) De gjør vanvittige krumspring, levende hjul og bevegelser raskere enn øyet kan følge. Absence danser fletten av alle og nå gjør de det som norrøne guder."
Fra anmeldelse i BA

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Kunstnere/grupper: Absence
  • Produsent: Absence Crew i samarbeid med Den Nationale Scene i Bergen
  • Idé/opplegg: Absence Crew

Om kunstner / utøver / gruppe

Prisbelønte Absence Crew er norgesmestre i breaking – kjent fra blant annet Norske Talenter og som vinnere av Mitt dansecrew på TV2. I ekte Absence-stil har de nå skapt en ny breakeforestilling om norrøn mytologi. Absence har tolket denne dramatiske og til tider mørke fortellingen på en spennende og nyskapende måte ved å kombinere teater, breaking og animasjon. Her får du oppleve akrobatikk på ekstremt høyt nivå, fortryllende scenografi, spesialeffekter og kostymer du tror du bare har sett på film.

Publikumskommentarer