Tilbake
Privat
Ena forlag
Ena forlag

Hvor kommer tanker fra / Fargene som forsvant

Elevene/skolen kan velge mellom:

  1. Hvor kommer tanker fra (2018)
  2. Fargene som forsvant (2017)

Hvor kommer tanker fra?

En undrende allalder bok om tanker og identitet:

Har tanker alltid vært her som alt annet har vært her før meg… eller er det jeg som lager tankene mine? Er det jeg som bestemmer hva jeg tenker? Om meg selv? Om andre? Om verden, og om livet mitt? Kan jeg lage en helt ny tanke som kommer fra meg selv?

Toril Kove har gitt boka lette, klare og luftige illustrasjoner som løfter tankene. Hun er en erfaren illustratør og har blitt nominert til mange priser for animasjonsfilm.


Fargene som forsvant

Om å hente styrke fra egen identitet og indre liv til å holde motet oppe i et krigsherjet land:

En mor og en datter gjemmer seg for krigen, for bombene i et land uten farger. Gjennom å fortelle datteren om fuglen som beskytter dem om natten, klarer jenta litt etter litt å hente ut håpet og fargene, og gjøre henne sterk nok til å legge ut på reise til et bedre sted. Dagsaktuell og allmenngyldig.

Akin Duzakins vakre illustrasjoner forsterker følelsen både av mismot og håp. Han har vunnet en rekke priser og er også barnebokforfatter.

Om forfatteren:

Constance Ørbeck-Nilssen har skrevet en rekke billedbøker sammen med ulike illustratører, der tema kretser om kommunikasjon, identitet og frykt. Hun er en erfaren formidler, og har fine samtaler med elevene om leseopplevelsen og illustrasjonene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Lærere og miljøarbeidere som deltok sier at dette var en fantastisk opplevelse. De trekker fram at det var godt forberedt, en av skolens pedagoger hadde lest boka sammen med elevene dagen før Ørbeck-Nielsen kom. Eleven hadde da reflektert over temaet og bidro mye inn i samtalen med forfatteren. Publisert av: (klasse - Langemyr skole) – 7.11.2019 18:43
Fortsettelse på kommentar: Forfatteren formidlet på en flott måte som traff elevene. Det ble kommentert at hun kan få jobb hos oss! Og at hun kanskje fikk inspirasjon til en ny bok...Publisert av: (klasse - Langemyr skole) – 7.11.2019 18:45