Tilbake

Den magiske skipskatten

Den kulturelle bæremeisen i Aust-Agder

Den magiske skipskatten er en forestilling med fortellerteater og musikk. Publikum får høre historien om den misfornøyde kongen som er sint og lei seg for at andre konger er rikere enn ham selv. Plutselig dukker den magiske Skipskatten opp. Hvis kongen vil, kan Skipskatten sørge for at alt han tar på blir til gull. Fantastisk, tenker kongen. Men hva gjør man når maten og det kjæreste man har i livet, sin egen datter, også blir til gull. Da er det vel ikke mye verdi i å være rik?

Velkommen til fortellerkunst med rytmiske krumspring!​​​​​​​

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Aust-Agder bibliotek og kulturformidling
  • Idé/opplegg: Utøverne Inger-Helen Kilsti og Arild Nyborg, bearbeidet i samarbeid med produsent Ola Sundström, AAbk.

Om kunstner / utøver / gruppe

Inger Helen Kilsti har skuespiller-utdannelse fra Danmark USA Sveits og Italia, med spesialisering innen klovning. Spilte i flere år med Klovnegruppen Kisaco rund i Europa og USA. Hun har bodd de siste 13 år i Grimstad, og hatt flere produksjoner i DKS i Aust og Vest-Agder, jobbet med instruksjon og har også utviklet teater prosjekter på Vest-Agder Museet.

Arild Nyborg har master/diplom i trommesett fra det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har turnert med Percussionsgruppen Stomp siden 2003. Han var med på avslutningsseremonien i OL i London 2012. Han har vært bosatt i Arendal siden 2007, og spiller bland annet med World Music gruppen Nutopia og improvisasjons gruppen frioms.org. Han driver også plateselskapet Glacier Records sammen med Lars Andreas Haug og Tom Rudi Torjussen.

Publikumskommentarer